Mijn Vlog

Kijk ook mijn Vlog met Youtube video’s. Als vogelgids maak ik ook laagdrempelige instructiefilmpjes voor de beginnende vogelaar. Ik ga op pad in en rond Haarlem, mijn woonplaats. Wat ik tegenkom film ik. Ik licht toe wat we zien, hoe de vogels heten en hoe je ze kunt herkennen. We zien wat we zien. Het zijn geen gelikte docu’s. Je moet als het ware het gevoel krijgen dat je met me mee op pad gaat. En dat je denkt, hee wat leuk, dat kan ik ook!

Alle filmpjes staan op Youtube op dit videokanaal. Ik probeer ze wekelijks te posten. Intussen heb ik ruim 200 van de meer algemene vogels gefilmd. Maar, ik heb ook een paar prachtige zeldzame dwaalgasten gefilmd zoals de gestreepte strandloper en de Iberische tjiftjaf. Zoek in de tekst van het filmpje het tijdstip dat de vogel te zien is. Reacties op Youtube of hier zijn welkom.

Hieronder vind je de meest recente filmpjes en een voorstel voor de 10 leukste vogels in mijn vlogs. Zoek je of een vogel in mijn vlogs staat? Download dan de alfabetische lijst verderop op de pagina.

Zoek je een vlog, scroll dan op de slidebar. Als je het filmpje aanklikt, komt het voor en kun je lezen welke vlog het is. Niet goed? Even naar voren of terug. Zo vind je snel jouw gewenste vlog.

Ben je enthousiast geworden en wil je eens met mij gaan vogelen? Kijk voor de laatse excursies of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Top tien vogels

  • Baardman (Vlog 46; 2:04)
  • Nachtzwaluw (Vlog 26, 1:06)
  • Appelvink (Vlog 16, 2:58)
  • Geoorde fuut (Vlog 22; 2:03)
  • Zwarte ruiter (Vlog 18; 2:33)
  • Kleine karekiet, zang (Vlog 24, 2:33)
  • Iberische Tjiftjaf,zang (Vlog 25, 3:36)
  • Snor, zang (Vlog 23; 6:19)
  • Boomleeuwerik, zang (Vlog 11; 3:51)
  • Nachtegaal, zang (Vlog 23 – 2021; 0:17)

Het je vragen of een opmerking? Leuk als je een reactie achter laat!

14 + 9 =

Share This