Over Limosa

Welkom op Limosa Holland Birding. Ik ben Paul Saager. Ruim 30 jaar ben ik al verknocht aan vogels. Ik heb het vogelen geleerd op Texel, waar ik anderhalf jaar heb gewoond. Elke ochtend ging ik met een stel enthousiastelingen voor het werk op pad. Vogels kijken in de Mokbaai. Ik was meteen verkocht en heb mijn eerste verrekijker daar gekocht. Sindsdien ga ik maandelijks op pad door heel Nederland en sinds 15 jaar door Europa, Noord Afrika en het Midden Oosten. Met dit enthousiasme ben ik graag jouw vogelgids in Nederland.

Ik heb inmiddels goede kijk op vogels. En ik heb gemerkt dat ik het enorm leuk vind om beginnende vogelaars enthousiast te maken voor deze prachtige passie.

De grutto is voor mij DE vogel van Nederland. En de grutto heet Limosa limosa in het Latijn. Vandaar Limosa Holland Birding.

Als beginnende vogelaar is het vaak een zoektocht waar je leuke vogels kunt vinden. En als je ze dan ziet of hoort, hoe weet je dan welke vogel het is? Bij Limosa Holland Birding help ik je als vogelgids stap voor stap bij het vinden en herkennen van vogels.

En samen maken we de excursie die bij jou past, met jouw gekozen gezelschap. Dat kan in heel Nederland. Ik kan ook een aantal dagen excursies geven op je vakantieadres in het buitenland.

Ik maak een instructievlog voor beginnende vogelaars op Youtube. Vind alle nieuws over vogels en praktische informatie die je zoekt op deze website.

“ Hoe leuk om met Paul de natuur in te gaan. Hij heeft veel kennis over vogels en ook het geduld om dit aan een beginnende Vogelaar uit te leggen. 
Er gaat een wereld voor je open als je met Paul op stap gaat. Hij ziet de vogels van afstand en kan deze met zijn kijker prachtig in beeld brengen. 
Ook door mijn eigen verrekijker vogels spotten blijft leuk!
Nu een paar keer op pad gegaan met Paul maar er volgt zeker nog een keer.” 
Judith Traets, Emily Brugman, Haarlem

Paul heeft een onuitputtelijke kennis van vogels, hun gedrag en geluiden en deelt dat met enthousiasme, geduld en liefde voor de natuur. Voor mij was het de eerste keer dat ik ging  “vogelen” , maar zelfs voor een beginner leerzaam en aangenaam om met zoveel aandacht stil te staan bij al die kleine wonderen.

Pieter van Rijn, Emily Brugman, Haarlem

Bedankt voor de buitengewoon leerzame excursie op 1 maart 2020 bij de Oase. Het begon al toen je ons hielp met het gebruik van onze kijkers. Het spotten van de specht en de boomklever deed ons heel veel plezier. Wij willen je een groot compliment maken over hoe jij je kennis op een paar ‘stadsmensen’ over wist te brengen.

Maarten Poldermans, Haarlem

Share This